tvrziště s kaplí sv. Antonína Paduánského

1) tvrziště 2) kaple sv. Antonína Paduánského Na výrazném pahorku v záhybu cesty nad Mlýnským rybníkem, S od od hospodářského dvora. Pahorek, na kterém stávala tvrz, je ze S a V obklopen hlubokým příkopem, širokým kolem 20 m a vnějším valem. Na JZ je poloha chráněna strmým skalnatým svahem. Na J straně zhruba trojboké vrcholové plošiny jsou dochována 2 velmi nízká torza obvodové hradby. Barokní kaple zděná z kamene, omítnutá, střecha tašková, zvonička dřevěná. Jde o jednoduchou stavbu obdélného půdorysu s odsazeným půlkruhovým závěrem a sedlovou střechou, nad drobným kněžištěm valbově skosenou. Na hřebenu střechy opticky hmotná čtyřboká zvonička, chráněná polygonálním jehlanem s křížkem. Fasáda je hladká, nečleněná, pouze s fabionovou, plasticky zdůrazněnou korunní římsou, protaženou do průčelí, kde odděluje trojúhelníkový štít s drobným křížkem. Interiér s rovným stropem je osvětlen 2 bočními úzkými odbélníkovými okny. Vchod se segmentovým záklenkem.