bývalá tvrz

1) obytné stavení čp. 1 a 65 2) obytné stavení čp. 61 3) stáje se sýpkou 4) stodola 5) objekt u brány 6) kolna 7) zdvojená brána, západní 8) brána východní 9) ohrazení 10) sklepy Areál se rozkládá ve střední části obce v nijak výrazné poloze. Terén je v rámci areálu mírně svažitý, pouze v severní části prudce stoupá k návrší bývalého tvrziště. Některé budovy jsou založeny ve svahu, ze západní, jižní a východní strany areál obtáčí silnice. Za silnicí na západní straně býval velký rybník, severně od komplexu pahorek s kapličkou. Obytné a hospodářské budovy tvoří 3 samostatná křídla, která vydělují mírně lichoběžný dvůr tvaru písmene U, otevřeného k severu. Od severu je dvůr uzavřený návrším s ovocným sadem, ohraničeným z jihu zděným plotem a dvěma nevýraznými samostatnými objekty. Ohradní zdi nahrazují stěny jednotlivých křídel, na severní straně je ohradní zdivo z kamene, kulisové brány jsou situovány v severovýchodním a severozápadním nároží.