restaurace, zvaná Škvárovník

Vyhlídková restaurace se společenskými sály, nazývaná Schlackenburg (Škvárovník), byla postavená jako pitoreskní stavba, připomínající hradní zříceninu, pro lázeňské hosty ve čtvrti Letná. Dvoupatrový objekt trojúhelníkové dispozice je tvořen režným zdivem z různého materiálu - kamene, klasických a struskových cihel a strusky. Doplňují ho terasy a výrazná okrouhlá věž (zde bývala umístěna Camera obscura k pobavení výletníků). Hlavní severovýchodní průčelí je pětiosé, vstup je ve střední ose. Osy jsou tvořeny otvory s půlkruhovými záklenky, v přízemí byly původně otevřené arkády. Tři osy vpravo v patře tvořila okna s dvojitými šestidílnými okny (dnes zcela chybí), dvě osy vlevo byly původně otevřené arkády (dnes zazděné s luxferovými okénky). Dvě osy nad nimi ve druhém patře jsou dnes otevřenými arkádami (dříve zde byla osazena okna). Ve střední ose průčelí druhého patra jsou dvě menší okna, boční dvě osy vpravo byla původně půlkruhová okna – dnes jsou to otevřené arkády. Vlevo se k objektu napojuje vysoká válcová věž. Boční severozápadní průčelí je komplikované, s osovou nesouměrností pater. V přízemí je osm os – šest oken a dvě slepé arkády, v prvním patře dvanáct os a v druhém patře os šestnáct. Mezi patry jsou umístěné různé ornamenty, vyskládané z cihel. Vpravo je nárožní rizalit tzv. Královského salonku o třech osách, zastřešen malou valbovou střechou. Jihozápadní a jihovýchodní průčelí – obrácená do dvora/zahrady – jsou značně členitá, s ústupky, terasami a četnými okenními osami v nepravidelném uspořádání. Na jihovýchodě navazuje krátké křídlo (dnes jen přízemní, s opěráky, kryté betonovou monolitickou deskou). Areál restaurace byl v minulosti obehnán kamennou neomítanou ohradní zdí, ze které se do současné doby dochovalo pouze torzo.