usedlost

Areál je umístěn v jihovýchodním koutu návsi v bývalém dvoře náležejícím k usedlosti čp. 62, skládá se ze samotného domu a k němu přidružené stodoly orientované kolmo k hlavní budově. Mezi obytným domem a stodolou je nižší spojovací hospodářská část (krček). Vlastní obytný dům je štítem orientovaný do návsi, stojí na obdélném půdorysu o dvou nadzemních patrech s využívaným podkrovím a sedlovou střechou. K zadní jihovýchodní štítové stěně přiléhá nižší propojovací stavba obdélného půdorysu se sedlovou střechou. Na tento objekt je kolmo napojena stodola stojící rovněž na obdélném půdorysu se sedlovou střechou. Krytina všech částí je tašková. Stodola je opatřena úzkými pásovými vikýři. Fasáda obytného domu je v zeleném odstínu, stodola a nižší krček jsou žluté. Soubor staveb (obytný dům, krček, stodola tvoří přirozenou hranici areálu, na severní straně je vymezen terénním zlomem a dřevěným oplocením v kamenných sloupcích.