zámek

Areál zámku se nachází západně od kostela. Od východu vede k zámku přístupová cesta lemovaná stromovou alejí. Mimo vlastní zámecké budovy je součásti areálu park, novodobý zahradní domek nacházející se při západním zámeckém křídle, menší budova bývalé vrátnice u příjezdové cesty a socha Svatopluka Čecha situovaná před hlavním průčelím. Téměř celý zámecký areál vymezuje ohradní zeď; s areálem kostela sv. Jana Křtitele je zámecký areál propojen pilířovou branou, kterou po stranách rámují menší pravoúhlé budovy márnic. Hlavní část zámku má podkovovitou dispozici; objekt je patrový se středním trojosým převýšeným rizalitem. Na tuto část přímo navazuje trojkřídlá přízemní hospodářská část. Hospodářská křídla doplňují zámeckou dispozici v uzavřený obdélník s menším vnitřním nádvořím. Předmětem ochrany je zámek, socha Svatopluka Čecha, park a k tomu náležející pozemky s ohradními zdmi.