klášter

Konvent má střechy nad jednotlivými křídly sedlové, pouze u jižního ramene pultová navazující na střechu lodi kostela, tašky esovky. Fasády rozděleny kordonovými římsami (spodní malovaná a horní plastická), vstup od západu pravoúhlým žulovým, okna poměrně pravidelně rozmístěná a všechna jednotně řešená - na výšku obdélná s malovanými paspartami. Vystupující křídlo s refektářem má střechu ohraničenou zděným štítem s párem oken,systém oken jako na ostatních fasádách. Ve východních fasádách analyticky odkryto několik pravoúhlých oken s okoseným cihlovým ostěním a štukovou paspartou. Vnitřní fasády rajského dvora mají předsazený omítkový sokl a zděnou korunní římsu s fabionem, každá stěna přerušena dvěma opěráky. Na severní straně vstup s omítkovým ostěním a lomeným záklenkem. Na každé straně ústí do ambitu tří vysoká okna s parabolickým záklenkem, v 1. a 2. patře na výšku obdélná okna s paspartami. Spojovací křídlo má ve východní fasádě obdélná okna v úrovni 1. a 2. patra, západní fasáda nemá dělení kordonovými římsami, umístěno zde větší množství oken ve všech podlažích. Severní křídlo na východní straně trojúhelný zděný štít prolomený dvěma obdélnými okny, fasády členěny jako na budově konventu. Ve východní stěně žulový portál s parabolickým záklenkem. V západní části křídla průjezd se segmentově zakončenými portály; zaklenutý valenou klenbou o segmentovém čelu. Z fasády východního křídla vystupuje trojboký závěr kaple a přímé čelo refektáře (v tomto křídle také bývalá kapitulní síň a při kostele sakristie a schodiště k oratoři). Vystupující závěr kaple zakrytý valbami, krytinou jsou tašky esovky. Zdivo z lomového kamene a úlomky cihel (dosud bez rekonstrukce), dvě široká okna se stlačeným záklenkem a nálevkovitou špaletou, fragmenty paspart na starší omítce.